Seychelle-szigeteki flottavitorlázás

2008 februárjában nyolc katamaránnal jártuk be a csodálatos Seychelle-szigeteket. A hajókat a legnagyobb szigeten, Maheban vettük át. Első utunk az óriás teknősök szigetére, Couriose-ra vezetett. Innen Praslinra mentünk, ahol meglátogattuk az UNESCO világörökségi listájára felvett Vallee-De-Mai-t, a tengeri kókuszok egyetlen élőhelyét.

Nem tudván betelni a fantasztikus strandjaival, a La Digue-szigeten több napot is eltöltöttünk Az egyik napon hajóval meglátogattuk a közeli Coco-szigetet, ahogy a szigetet körülvevő korallzátony védelmében sznorkellingezve fedezhettük fel az Indiai-óceán színpompás és sokszor meghökkentő formájú halait.

Utunk felénél visszatértünk a bázisra, majd szárazföldi programok következtek: kocsival jártuk be Mahét, illetve gyalogosan a fővárost, Victoriát. Ezt követően újra hajóra szálltunk, s Mahé megkerülésével elhajóztunk a Silhouette-szigetre. Itt az óriás teknősökkal foglalkozó kutatóállomás meglátogatása mellett a kagyló- és csigaház gyűjtés volt a fő tevékenységünk. A kollekció nagy része ma már a magyarországi otthonokat díszíti.

 

1/8