St. Martin és környéke

2010-ben a szokásos téli trópusi utunkat St. Martinra és környékére szerveztük.

A hajókat a sziget francia oldalán lévő festői Anse Marcel marinájában vettük fel. Először északnak indultunk, s a fantasztikus homokos strandjáról ismert Dog Islandot, majd a környék egyetlen angol szigetét, Anguillat kerestük fel. Innen délre fordulva megálltunk St. Martinon, majd az egykoron svéd (!) fennhatóság alá tartozott St. Bartson. Utóbbi pazar fővárosa, Gustavia üzleteinek kínálata sok mediterrán városéval vetekedhet.

Egy hosszabb hajózás után értünk az önálló állam St. Kitts és Nevis szigeteire. Előbbin van az ország fővárosa, Bassaterre. Innen egész napos kirándulás keretében ismerkedtünk meg a sziget nevezetes-ségeivel, így az egész karibi szigetvilág legnagyobb erődrendszerével, a Brimstone Hill Erőddel.

Nevis homokos tengerparja mellett nem sok látnivalót kínál, nem így a visszafelé vezető úton útba ejtett Statia, melyet hangulatos városa és a rég szunnyadó vulkáni kúpjára tett kirándulás tett emlékezetes-sé. St. Martinra való visszatérésünk után sikerült még időt szakítani a sziget két fővárosának meglátogatására is.

Az útról részletes beszámoló jelent meg a Vitorlázás Magazin 2010/5 számában. A cikk az alábbi ábrára kattintva olvasható. Jó szórakozást!

1/10