Hajóvezető oktatás, tengeri vizsgára való felkészítés

Ha nemcsak a papírra van szükség, hanem a tudásra is:

2022. április 8-11.        C tanfolyam 

2022. április 11.-15.      manővertréning  

2022. 04.30. - 05.07.    B tanfolyam

2022. május 13-16.      C tanfolyam

2022. 08.31 - 09.03.     katamarán tréning

A hazai igényeknek megfelelően a SAIL-ING Kft. tizennyolc éve szervez horvátországi tengeri hajóvezetői tanfolyamokat. Az így megszerezhető jogosítványokat más, tengeri országok is elfogadják. Az elmúlt években megváltozott horvát képesítési rendszer szerint jelenleg háromféle jogosítvány szerezhető meg a kedvtelési célú hajósok számára:

Horvát B - érvényes az Adrián a parttól 12 tmf-re, motorosra és vitorlásra 30 BT méretig

Horvát C - nemzetközi érvényű, motorosra és vitorlásra 30 BT méretig

Yacht Master A - nemzetközi érvényű, motorosra és vitorlásra 100 BT méretig

B  tanfolyam:

C  tanfolyam:

Yacht Master  tanfolyam:

A tanfolyamot egyhetes adriai hajózás keretében, elméleti és gyakorlati felkészítéssel tartjuk  Az elméletet magyar nyelvű tananyagból sajátíthatják el a jelentkezők. A hajó biztosítja, hogy az elméletben tanultakat azonnal „éles helyzetben” próbálhassák ki a résztvevők. A gyakorlati képzés során kiemelt szerepet kap a navigáció, a rádiózás és az alapvető hajózási ismeretek (kikötés, horgonyzás, motoros és vitorlás manőverek) elsajátítása.

A vizsgára az utolsó napon, azaz pénteken kerül sor Zadarban.

Részvételi díj: a bérleti időszak függvényében 600-700 EUR körül, ebben az összegben a hajóbérlet és az oktatás költségei, valamint a vizsgadíj is benne foglaltatik.

A tanfolyam 25 órás időtartamú elméleti és gyakorlati felkészülésből áll, melyet Sibenikben egy erre a célra minősített oktatási intézményben tartunk. Az előadásokat magyar előadó magyar és angol nyelvű bemutató diák segítségével tartja. A résztvevők a jobb megértéshez magyar nyelvű tananyagot is kapnak. A tanfolyam része egy üzemorvosi vizsgálat is. A megszerzett jogosítvány 5 évig érvényes, meghosszabbítása újabb orvosi vizsgálathoz kötött.

A tanfolyam általában péntek reggeltől hétfő délig tart, míg a vizsgára hétfő délután kerül sor.

Részvételi díj: 870 EUR.

A tanfolyam 60 órás időtartamú elméleti és gyakorlati felkészülésből áll, melyet Sibenikben egy erre a célra minősített oktatási intézményben tartunk. Az előadásokat horvát előadók angol nyelven tartják, magyar nyelvre történő szaktolmácsolás, illetve kiegészítő magyarázat biztosított. A résztvevők a jobb megértéshez magyar nyelvű tananyagot is kapnak. A tanfolyam része egy üzemorvosi vizsgálat is. A megszerzett jogosítvány 5 évig érvényes, meg-hosszabbítása újabb orvosi vizsgálathoz kötött.

A tanfolyam általában péntek reggeltől következő péntek délig tart, míg a vizsgára péntek délután kerül sor.

Részvételi díj: 1600 EUR.

Manőver és navigációs tréning

Valamely tengeri hajóvezetői jogosítvány megszerzése vagy birtoklása önmagában nem jelent elégséges és biztonságos tudást a hajózáshoz. A jogsi csak az első lépés, rutint csak rendszeres hajózással, s a különféle éles helyzetek átélésével lehet megszerezni.

Sajnos a horvát oktatási és vizsgarendszerben a gyakorlati ismeretek háttérbe szorulnak. E helyzeten próbálunk segíteni manőver tréningjeinkkel, ahol éles körülmények között többször is végrehajtatjuk a legkényesebb hajózási műveleteket, s újra és újra végigvesszük a kikötések, horgonyzások, fordulások és halzolások legfontosabb elemeit.

Navigációs tréningünk alatt pedig a résztvevők különféle part menti navigációs feladatokat oldanak meg, s sor kerül egy éjszakai hajózásra is.

A tréningek részvételi díja időszak és időtartam függvényében 250-350 EUR között változnak.