Malajzia

Malájzia az ellentétek országa. A modern világ vibrációja, az élenjáró technológiai megoldások és a világszínvonalú épületek mellett érintetlen esőerdőkkel, egzotikus tengerpartokkal és a máig élő ősi kultúra megannyi emlékével találkozhatunk A térségben három évszak váltakozik, de még az esősre is jellemző a napsütés. Érdekesség, hogy a Maláj-félsziget nyugati oldalán májustól-októberig, míg a keleti oldalon szeptembertől decemberig jellemzőek a hevesebb esők, így szinte az egész évben találhatunk hajózásra alkalmas területet. Hajót a Langkawi- és a Tioman-szigeten bérelhetünk. Langkawiból thaiföldi one way utakra is lehetőség nyílik.

Tioman egy tipikus trópusi sziget, szélben hajladozó pálmafákkal, hófehér strandok-kal és a sziget belsejében esőerdővel. Tioman mellett pár kisebb sziget is található, s ezeket feltétlenül érdemes meglátogatni. Gyönyörű koralzátonyok mellett lehet sznorkelezni, s akik komolyabb merülésekre vágynak, a szigetekre települ számtalan búvárbázis közül választhatnak.

Langkawit naponta több belföldi repülőjárat köti össze Kuala Lumpurral, így az idejutás viszonylag egyszerűnek mondható. A bérelhető hajókat a sziget déli  oldalán lehet felvenni, s alig futunk ki a kikötőből máris egy fantasztikus szigetvilág közepén találjuk magunkat. Itt nincsenek nagy távolságok, ellenben minden kis sziget tartogat valami meglepetést. Csodálatos tájképek váltogatják egymást, rejtett öblök, lagúnák várnak felfedezésre. A korallzátonyoknál tarka, víz alatti világ várja a sznorkelezőket.

Akik hosszabb hajózásra vágynak, azoknak egy Langkawi - Phuket one way út javasolható. Mivel útközben errefelé is rengeteg a látnivaló, így érdemes a hajót két hétre kibérelni.

Iratkozz fel hírlevelünkre!