Francia Polinézia

Francia Polinézia központja, a legendás Tahiti sokak szerint a világ legszebb helye. A Csendes-óceán közepén, mindentől távol elhelyezkedő, vulkanikus szigetcsoport valóban lélegzetelállító: a buja központi szigeteket körülvevő atollok gyűrűjében a kék minden árnyalatában játszó, búvárkodásra, fürdésre igazán alkalmas lagúnák, pár pálmafás szigetek és homokos strandok váltogatják egymást.

A hajóbérlés központja Raiatea, ahova Papeteetől repülővel vagy hajóval juthatunk el.

Raiatea egy teljes napnyi, ráadásul az uralkodó széliránnyal szembeni hajózásra fekszik Tahititől, így az innen kiinduló hajózások általában négy szigetet érintenek: Raiateát, Tahaat, Bora Borat és Huahinet.

Mindegyik szigetet korallgyűrű veszi körül, az első kettő egy közös, nyolcas formájú atollon belül helyezkedik el. Az atoll hullámmentes, nyugodt vízfelületet biztosít, de a szigetek közötti átkelésnél számítani kell némi hullámzásra. Valamennyi szigeten időt kell szánni a sziget belsejének és az itt lakók életének megismerésére is, amihez Raiatean és Huahinén célszerű gépkocsival ellátott idegenvezetőt bérelni. Bora Boran és Tahaan viszont inkább gyalogos kirándulás ajánlott. Ellátogathatunk a fekete gyöngyöt termelő kagylófarmokra, vanilia ültetvényekre, a kókuszfeldolgozóba, az ezerszínű trópusi virágokat termő belső vidékekre és a páratlan kilátást nyújtó hegyoldalakra. Persze mindenképpen marad idő a strandolásra, úszásra és sznorkellingezésre is. Az utóbbit kedvelők számára a Tahaa nyugati oldalán lévő "korall folyó" kihagyhatatlan élmény.

Iratkozz fel hírlevelünkre!