Guadeloupe

Guadeloupe két, egymástól erősen különböző részből áll, s alakja egy pillangóra emlékeztet. A keleti szárny neve Grand Terre, ez laposabb, s tele van cukornádültetvényekkel. Itt helyezkedik el Pointe-a-Pitre, a legnagyobb város, s egyben a hajózás központja. A Basse Terre nevű nyugati szárny képét a La Soufriere vulkán határozza meg. A hegyoldalt esőerdő borítja, ahol számos madárfaj és egyéb állat honos. A terület jelentős része nemzeti park, melyet érdemes felfedezni.

Guadeloupe elérése viszonylag egyszerű: mint Franciaország egyik tengerentúli megyéjét, naponta több repülőjárat is összeköti Párizzsal.

A pointe-a-pitrei bázisról déli irányba indulva a Guadeloupehoz tartozó Iles de Saintes szigetcsoport, a vulkanikus területekben bővelkedő Dominika (Dominikai Közösség) és a szintén francia Martinique lehet úti célunk. Dominikánal látványossága az ún. Boiling Lake, egy forró vízű tó, melyet egy egész napos kirándulással érhetünk el.

Észak felé haladva Antigua 365 homokos strandja és a Nelson korabeli időket idéző English Harbour várja a látogatókat. Antigua testvérszigete, Barbuda az itt található kagylók héjától rózsaszínűre festett, egybefüggő homokos partokkal és fregattmadár költőhelyekkel csábít. Két hetes út esetén  akár St. Kitts és Nevis illetve a működő vulkánjáról hírhedt Montserrat is beleférhet.  De bármerre induljunk is el, ne feledkezzünk meg Guadeloupe körbehajózásáról és a sziget számtalan látnivalójának felfedezéséről se!

Iratkozz fel hírlevelünkre!